Zes uitzonderlijke dingen die je op Leuven Jazz kan ervaren. Van 16 tot 25 maart

Met als extraatje: een proevertje!

Jazz in Leuven. Tien dagen lang: concerten, expo, jamsessies, films, quiz, en pralines!

Slapen met veel Vvolk

Een lig-in concert

Een concert waarbij je meer dan genoeg beenruimte krijgt! Book of air van Vvolk is een totaalbeleving waarbij je een matje en hoofdkussen mag/moet meebrengen, want je geniet pas ten volle van deze 17-koppige band als je helemaal achteroverleunt, liggend op de grond. Bedwelmend en meditatief!

Jonge jazz

Namen die misschien nog geen belletje doen rinkelen, maar die je wel in de gaten mag/moet houden. Dat zijn bijvoorbeeld de jonge jazzbands Euphoric, Aedell Wolff en de Hot Club van Brabant, Pentadox, Kat Hermans en de jonge muzikanten/studenten van de themacombo’s van LUCA. Binnen x-aantal jaar ben je blij dat je er nu - op Leuven Jazz - bij was.

Jazz op leeftijd

Wordt jazz beter met de jaren? Of met het publiek dat jaren vergaart ... ? Er is geen eenduidig antwoord op deze vragen … Wat we wel weten is dat dat iedereen (jong én oud) drie unieke huiskamerconcerten kan meemaken in drie woonzorgcentra. Dat maakte je nog niet eerder mee! 


Wij denken dan spontaan aan dit filmpje. Edward Hardy, een 95-jarige dementerende man, zit aan de piano, en treedt op met zijn nieuwe jazzband, nadat hij in een woonzorgcentrum kwam wonen. Voor de goede orde: Hardy zal er niet bij zijn op Leuven Jazz. 

Een 95-jarige oude muzikant (met dementie) en zijn nieuwe band. 

Films met een happy end

Drie films eindigen op een wel heel speciale manier. Als het licht aangaat, treedt DAAN of Han Bennink aan, voor een miniconcert. De films zijn documentaires over bijzondere jazzmuzikanten. Leuven Jazz in combinatie met Docville: een happy end is verzekerd! 

Gratis

Huiskamerconcerten, Jazzin’ with Fonske, late night jams bij de B-Jazz Contest, caféconcerten in de Libertad, het STUK café of het Depot Café: deze concerten kosten je helemaal niets. Behalve dat drankje dan. Ook spoken word, een quiz en een expo spaart je portemonnee. 

Sons of Kemet (l) en Mark Guiliana (r)

Grote namen, grootse artiesten

En dan heb je uiteraard de grote namen op dit festival: Mark Guiliana, Sons of Kemet XL, Zara McFarlane, Digital Mystikz, Melanie De Biasio en Philipe Catherine. Je bent zonder meer blij dat je er bij kan zijn op Leuven Jazz! 

Extra troef: de Leuven Jazz praline

Als kers op de taart lanceert het festival de gloednieuwe Leuven Jazz praline, een creatie van Leuvens chocolatier Bittersweet. De praline met de naam Some jazz to rock my soul heeft heel wat noten op haar zang. Je kan de pralines kopen bij Bittersweet

De Leuven Jazz praline Some jazz to rock my soul
Geschreven op: 05 maart 2018 in: gratis, kijken en luisteren
Geschreven door: Hedwig Bogaerts

Op de agenda

Leuven Jazz

website