Zesde editie Amateurama: 9 genres, 29 partners, 30 activiteiten

do 26 t/m zo 29 april

Feest van de Leuvense amateurkunstenaars

En of Leuven talent heeft! Het laatste weekend van april tonen de Leuvense amateurkunstenaars voor de zesde keer op rij wat ze in hun mars hebben. Beeldende kunst, film, dans, fotografie, muziek, toneel, circus en veel zotte combinaties van al die genres: niets is hen te veel! UiT in Leuven geeft je 6 goede redenen om eens langs te komen.

Promobeeld Pleinvrees - mensen lopen in de regen.

WE LOVE GREAT BRITAIN

Zowel Toneel Heverlee als Trivial Muffins & Arezzo tonen hun liefde voor Groot-Brittannië. Toneel Heverlee gaat aan de slag met de typisch Britse humor van Alan Ayckbourn.
Trivial Muffins zet de tanden in Emma van Jane Austen. Authentiek gesproken Brits doorspekt met live muziek van Arezzo Ensemble.

Harmonie en acrobatie bij KH De Volharding en Cirkus in Beweging.

HARMONIE & ACROBATIE

De muzikanten van Koninklijke Harmonie De Volharding en de artiesten van Cirkus in Beweging gaan de uitdaging aan: meeslepende muziek en verrassend circus met bijna 100 personen op de scène van de Schouwburg brengen. Wordt het ook een harmonisch samenspel? Amusement in elk geval gegarandeerd.

ZELF DOEN

Wil je weten of het ook iets voor jou is, zo’n vereniging? Kom je acteer- en zangtalent testen in Tweebronnen. Skoop Videogroep sleurt je voor hun greenscreen, MUP zorgt voor de bijpassende soundtrack. Of schuilt er eerder een nooit-ontdekt-zangtalent in jou? Zing mee bij Dissonant!

DANCIN’ SHOES

Hou je van dans? Ook hier is voor elke smaak een voorstelling: kunstzinnig bij 'Ik-Jij-Wij' van Move2Create, een wervelende dansshow voor iedereen die iets met schoenen heeft bij Kordante & Dansaccent en de round dances van de senioren van Vivamo!

De muzikanten van het Shi-Xian Huqin Orchestra.

MUSIC, MAESTRO

Harmonieorkest Panta Rei kiest volop voor de ‘Highway to hell’ met muziek waar het vuur vanaf spat. Arion & Terpander onderhouden met wonderschoon gezongen ‘Liedjes voor de Slapelozen’. En het Leuvens volksorkest Jan & Alleman kiest voor Taiwan, want zij repeteren nu al samen met het Taiwanese gezelschap Shi-Xian Orchestra, dat speciaal voor Amateurama naar Leuven afzakt. 

GOED VOOR DE PORTEMONNEE

En ten slotte: veel activiteiten zijn gratis en niets is duurder dan € 10.

9 genres, 29 partners, 30 activiteiten … het volledige programma raadpleeg je op amateurama.be


Geschreven op: 09 april 2018 in: kijken en luisteren
Geschreven door: KS

Op de agenda

Van donderdag 26 tot en met zondag 29 april op verschillende locaties in Leuven.

info & tickets