Zie ginds komt de stoomboot. - Euh?- : zaterdag 18 november

De blijde intrede van de Sint

en zijn helpers

Op zaterdag 18 november komt de Sint aan in Leuven. Maar niet met de stoomboot, nee, hij wordt om 13.00 uur aan het station verwacht. Uit In Leuven trok de Sint al aan de mouw en peilde naar een reactie van de goed heiligman.

Sinterklaas: “Vanaf half november zijn het drukke dagen, maar ik kijk er echt naar uit, naar mijn aankomst in Leuven. En dan mag ik - gelukkig ! - plaatsnemen in een koets. Weet je, ik word toch een dagje ouder, en mijn been over een paard gooien, het lukt me nog wel, maar ik moet mij ook een beetje sparen om mij vlotjes over de daken te kunnen begeven, begin december … Ik voel me overigens werkelijk de koning te rijk om naar iedereen te kunnen wuiven vanuit een koets. Ik hoop vele bekende gezichten te zien.”

“We passeren door de Diestsestraat waar het dikke pret zal zijn. Je hoort ons van ver want een muziekband en mijn helpers zullen de hele namiddag voor vertier zorgen. Ik sta nog elke dag versteld tot welke fratsen mijn helpers in staat zijn. Daarna gaan we langs de Grote Markt waar ik handjes zal schudden met de mensen van het stadsbestuur."

"Heel fijn allemaal, maar ik kijk nog het meest uit naar mijn bezoekje in de Bib, want daar wacht het echte werk: mijn tijd nemen voor de kinderen van Leuven. Zij zijn mijn échte vrienden.”


Ik hoop vele bekende gezichten te zien

Sinterklaas

"Er zijn meer dan boeken genoeg in de bibliotheek, maar ik breng toch mijn eigen grote dikke exemplaar mee, hoor. Daarin noteer ik alle namen van alle kinderen. Zo weet ik wie er dit jaar braaf is geweest. En wie niet. Of wie er mij al een briefje schreef of een tekening maakte. Ik ben er altijd zo blij mee, he. Laat maar komen! En dan beloof ik dat ik ook cadeautjes voor de kinderen meebreng. Veel cadeautjes!”

Praktisch

zaterdag 18 november 2017
Leuven station | Leuven
Waar Leuven station
Leuven
Wanneer zaterdag 18 november 2017 van 13:00 tot 17:00
Organisatie Stad Leuven