Zomerbars en foodfestivals: een overzichtje

Leuven staat synoniem voor lekker eten en drinken. Overal vind je gezellige cafeetjes, barretjes en restaurants. Tijdens de zomermaanden staat er steevast wat speciaals op het menu. Hapje Tapje, De Grooten Hof en de ZoMerbar is M zijn helaas alweer voorbij. Maar we hebben nog een paar andere tips. Kennen jullie nog andere initiatieven in Leuven? Laat het ons zeker weten!  

Straatbuffet | Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus | Park De Bruul 

Straatbuffet is hét zomerse foodtruckfestival dat foodtoppers samenbrengt in het mooie park De Bruul. Würst, Table d’Ho, Zuut en vele anderen tekenen present. Een uitgebreide bar, wat kinderanimatie en een reeks dj’s maken dit culinair weekend helemaal af.

Bar Blue | Nog tot 15 oktober | Voormalig klooster, Brusselsestraat 141

Een oud leegstaand klooster met een mooie binnentuin is tijdelijk het decor voor een gezellige bar. De voormalige kapel dient als setting voor akoestische optredens, comedy nights ...  De kok van eetcafé De Optimist zorgt voor lekkere hapjes en af en toe een stevige brunch op zondag. 

Bar Bellevue | Nog tot eind augustus | Bastionplein - Park Belle-Vue

De buurtbewoners rond het nieuwe Park Belle-Vue hebben de handen in elkaar geslagen en hebben hun eigen Pop-up bar opgestart. Iedereen is van harte welkom voor een gezellige babbel met een drankje erbij. 

Geschreven op: 30 juli 2019 in: gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: UiT in Leuven