De meest gestelde UiTPAS-vragen in vraag en antwoord

Ik woon niet in Leuven. Krijg ik ook een UiTPAS?

De UiTPAS is er voor iedereen. Als jij buiten Leuven woont, kan je ook een UiTPAS kopen om punten te sparen en om te ruilen tegen voordelen. Je kan sparen en ruilen in alle Vlaamse steden en gemeenten die de UiTPAS aanvaarden. Het overzicht van alle steden en gemeenten waar UiTPAS aanvaard wordt, vind je op de www.uitpas.be.

Je kan je UiTPAS in Leuven kopen op de volgende plaatsen

Wat is een UiTPAS met kansentarief? 

Het kansentarief is een extra korting die je ontvangt bij activiteiten, lidgelden of inschrijvingsgeld bij een van de UiTPAS-organisaties in Leuven, Bierbeek, Herent of Oud-Heverlee. 

Je vindt alle informatie over het kansentarief op een aparte pagina

Hoe en waar kan ik punten sparen & omruilen?

Wanneer je een activiteit of event bij een van onze partners bijwoont of je inschrijft bij een club of vereniging, kan je punten sparen. Dit doe je door je UiTPAS aan een UiTPAS-zuil te scannen of af te geven aan de baliemedewerker. Wanneer je voldoende punten gespaard hebt, kan je deze omruilen tegen leuke voordelen

Het omruilen gebeurt altijd bij de partner die het voordeel aanbiedt. Voorlopig kunnen voordelen nog niet online worden ingeruild, maar dat zal in de toekomst wel mogelijk worden. 

Ik ben mijn UiTPAS verloren. Wat nu?

Ga met je identiteitskaart langs bij één van de verkooppunten en meld dat je jouw UiTPAS verloren bent. Hier kan je een nieuwe kaart aanmaken voor € 2. We linken je bestaande account dan aan je nieuwe kaart, zodat je jouw gespaarde punten niet kwijt bent. De verloren kaart wordt gedeactiveerd.

Kan ik UiTPAS ook als app gebruiken?

Ja. Ga naar www.uitpas.be, open het zij-menu door rechtsboven op je smartphone op de 3 streepjes te klikken.  Klik onderaan op de knop ‘installeer als app op mijn toestel’. De app wordt geïnstalleerd.

Heb je een Iphone? Volg de instructies van de pop-up. TIP: gebruik hiervoor de browser Safari.

Hoe spaar ik een punt met mijn smartphone?

Download de UiTPAS-app via de Appstore of Google Play. Klik in de app op ‘punt sparen’ en scan de QR-code op de UiTPASlezer met de camera van je smartphone. Als je punt gespaard is, verschijnen ook meteen de voordelen van die locatie.

Hoe raadpleeg ik mijn puntenaantal?

Je punten kan je raadplegen door je in te loggen nadat je je eenmaal  registreerde. Telkens je een punt spaart, verschijnt je puntenaantal ook op de UiTPAS-zuil. 

Toch niet gevonden wat je zocht? Op www.uitpas.be vind je nog meer vragen en antwoorden. Of neem contact op met UiTPAS Leuven via uitpas@leuven.be of 016 27 22 88.