De meest gestelde UiTPASvragen in vraag en antwoord.
Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met ons via uitpas@leuven.be.

Ik ben niet van Leuven. Mag ik ook een UiTPAS?

Natuurlijk! De UiTPAS is er voor iedereen. Als jij buiten Leuven woont, kan je ook een UiTPAS kopen en punten sparen. Je kan sparen in alle Vlaamse steden en gemeenten die de UiTPAS aanvaarden en je kan ook overal punten ruilen.

Wat niet kan als je niet van Leuven bent, is een gratis UiTPAS omdat je recht hebt op kansentarief. Daarover dien je je te bevragen bij je eigen gemeente.

Wie komt IN LEUVEN in aanmerking voor kansentarief?

Mensen met recht op een verhoogde tegemoetkoming of mensen in budgetbeheer of budgetbegeleiding komen in aanmerking voor het kansentarief.

Dat betekent dat als jij Leuvenaar bent én recht hebt op het kansentarief, je de UiTPAS gratis krijgt in Leuven. Met je UiTPAS op zak krijg je bij de deelnemende UiTPASpartners in Leuven 80% korting krijgt op activiteiten die het UiTPASlabel dragen. Uiteraard verzamel je ook punten die je net als iedereen kan omruilen voor de voordelen.

Ik kom in aanmerking voor het kansentarief en ik ben Leuvenaar. Waar kan ik mijn gratis UiTPAS afhalen?

Je kan je UiTPAS afhalen op de verschillende verkoopspunten. Om aan te tonen dat jij recht hebt op een gratis pas, breng je volgende zaken mee:

 • 1)Iemand met recht op verhoogde tegemoetkoming:
  1. Identiteitskaart
  2. Bewijs dat je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming
   • i. Brief van stad Leuven
   • ii. OF klevertje van de mutualiteit
   • iii. OF attest van het OCMW of de mutualiteit
 • 2)Iemand in budgetbeheer of budgetbegeleiding:
  1. Identiteitskaart
  2. Bewijs dat je leeft in budgetbeheer of budgetbegeleiding
   • i. Bewijs van het OCMW of CAW

Opgelet: alleen iemand die gedomicilieerd is in Leuven komt in aanmerking voor een gratis UiTPAS met korting.

Wie heeft recht op verhoogde tegemoetkoming?

Om te weten of je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming en dus een gratis UiTPAS met korting, neem je best contact op met het OCMW of de mutualiteit.

Ik woon niet in Leuven, maar heb wel recht op een verhoogde tegemoetkoming of leef in budgetbeheer of budgetbegeleiding. Mag ik ook een gratis UiTPAS en dus korting op activiteiten?

Neen. De stad Leuven vindt de UiTPAS een waardevol instrument om haar kwetsbare burgers de kans te geven om deel te nemen aan het vrijetijdsleven. Daarom betaalt de stad Leuven een deel van het verschil in prijs terug aan de organisaties die de korting toestaan. De stad doet dit alleen voor mensen gedomicilieerd in Leuven.

Kan ik online tickets aan kansentarief reserveren?

Voorlopig lukt dit niet om technische redenen. We werken volop aan een oplossing. In de tussentijd kan je via mail of telefonisch tickets reserveren of aan de ticketbalie. Vaak kan je ook vlak voor de voorstelling je ticket ter plekke kopen. Vermeld bij je reservering dat je wil genieten van het kansentarief.

Waar kan ik terecht met mijn UiTPAS?

Met je UiTPAS kan je bij alle UiTPASpartners terecht.

Hoe kan ik punten sparen & omruilen?

Wanneer je een activiteit bij een van onze partners bijwoont, kan je een punt sparen. Dit doe je door je UiTPAS aan een Check in Device (zuiltje) te scannen of af te geven aan de baliemedewerker. Wanneer je voldoende punten gespaard hebt, kan je deze omruilen tegen leuke voordelen. Het omruilen gebeurt altijd bij de partner die het voordeel aanbiedt.

Ik ben mijn UiTPAS verloren. Wat nu?

Ga met je identiteitskaart langs bij één van de verkooppunten en meld dat je je UiTPAS verloren bent en je een nieuwe kaart wil aanmaken. Dit kost je € 2. We linken je bestaande account dan aan je nieuwe kaart. De oude wordt gedeactiveerd.

Mijn organisatie of vereniging wil graag partner worden van UiTPAS. Wat moeten we doen?

Jullie stappen mee in het UiTPASverhaal. Fijn! Stuur een mailtje naar uitpas@leuven.be met een beknopte uitleg over je organisatie of vereniging en hoe hoe jullie de implementatie van de UiTPAS binnen jullie werking zien. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.