De meest gestelde UiTPASvragen in vraag en antwoord.
Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met ons via uitpas@leuven.be.

Ik ben niet van Leuven. Mag ik ook een UiTPAS?

Natuurlijk! De UiTPAS is er voor iedereen. Als jij buiten Leuven woont, kan je ook een UiTPAS kopen om punten te sparen en om te ruilen tegen voordelen. Je kan sparen en ruilen in alle Vlaamse steden en gemeenten die de UiTPAS aanvaarden. Het overzicht van alle steden en gemeenten waar UiTPAS aanvaard wordt, vind je op de de website van UiT in Vlaanderen

Kansentarief? 

Het kansentarief is de korting die je ontvangt als je met een UiTPAS aan kansentarief deelneemt aan activiteiten bij onze partners in Leuven. Met het kansentarief krijg je bij alle Leuvense partners

Bij sommige van onze partners geldt er een beperking op het kansentarief: 

Wie komt in aanmerking voor een UiTPAS aan kansentarief?

Ben je gedomicilieerd in Leuven en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming of leef je in budgetbeheer of schuldbemiddeling, dan kom je in aanmerking voor een UiTPAS aan kansentarief. 

Dat betekent dat als jij Leuvenaar bent én recht hebt op het kansentarief, je de UiTPAS gratis krijgt in Leuven. Met je UiTPAS op zak krijg je bij de deelnemende UiTPASpartners in Leuven 80% korting op activiteiten die het UiTPASlabel dragen. Uiteraard verzamel je ook punten die je net als iedereen kan omruilen voor de voordelen.

Ik woon niet in Leuven, maar heb wel recht op een verhoogde tegemoetkoming of leef in budgetbeheer of schuldbemiddeling. Mag ik ook een gratis UiTPAS en dus korting op activiteiten?

Neen. De stad Leuven vindt de UiTPAS een waardevol instrument om haar kwetsbare burgers de kans te geven om deel te nemen aan het vrijetijdsleven. Daarom betaalt de stad Leuven een deel van het verschil in prijs terug aan de organisaties die de korting toestaan. De stad doet dit alleen voor mensen gedomicilieerd in Leuven.

Ik kom in aanmerking voor het kansentarief en ik ben Leuvenaar. Waar kan ik mijn gratis UiTPAS afhalen?

Je kan je UiTPAS afhalen bij de verschillende verkooppunten. Om aan te tonen dat jij recht hebt op een gratis pas, breng je volgende zaken mee:

  • Iemand met recht op verhoogde tegemoetkoming:
    1. Identiteitskaart
    2. Bewijs dat je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming (attest OCMW, mutualiteit of CAW) 
  • Iemand in budgetbeheer of schuldbemiddeling:
    1. Identiteitskaart
    2. Bewijs dat je leeft in budgetbeheer of schuldbemiddeling (attest OCMW of CAW)

Opgelet: alleen iemand die gedomicilieerd is in Leuven komt in aanmerking voor een gratis UiTPAS aan kansentarief.

Mijn UiTPAS aan kansentarief is niet automatisch verlengd, wat nu? 

Elk jaar worden de UiTPASSEN aan kansentarief automatisch verlengd aan de hand van de kruispuntbank. In sommige gevallen kan het kansentarief niet verlengd worden en wordt de kaart geblokkeerd. Dit hoeft niet te betekenen dat je geen recht meer hebt op het kansentarief. 

Heb je nog steeds recht op verhoogde tegemoetkoming of leef je in budgetbeheer of schuldbemiddeling én ben je nog steeds gedomicilieerd in Leuven? Dan kan je je UiTPAS aan de balie van onze verkooppunten deblokkeren. Hiervoor heb je jouw UiTPAS, identiteitskaart en een attest van het OCMW, CAW of mutualiteit nodig. Dit attest mag niet ouder zijn dan 3 maanden. 

Heb je geen recht meer op verhoogde tegemoetkoming of leef je niet meer in budgetbeheer of schuldbemiddeling  of ben je niet meer woonachtig in Leuven? Dan kan je bij een van onze verkooppunten een UiTPAS zonder kansentarief bekomen. Je gespaarde punten worden op deze nieuwe kaart overgezet. 

Wie heeft recht op een verhoogde tegemoetkoming?

Om te weten of je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming neem je best contact op met het OCMW of de mutualiteit.

Ik heb recht op een verhoogde tegemoetkoming, maar mijn kinderen zijn niet bij mij gedomicilieerd. Kunnen mijn kinderen een UiTPAS aan kansentarief krijgen?

Ja, op voorwaarde dat jij in Leuven woont. Je kinderen hoeven zelf niet in Leuven gedomicilieerd te zijn. Op het stadskantoor kan je een bewijs van gedeeld verblijf opvragen. Met dat bewijs kan je een UiTPAS aan kansentarief bekomen voor je kind. Dit kan alleen in het stadskantoor.

Kan ik online tickets aan kansentarief reserveren?

Voorlopig lukt dit niet om technische redenen. We werken volop aan een oplossing. In de tussentijd kan je via mail of telefonisch tickets reserveren of aan de ticketbalie. Vaak kan je ook vlak voor de voorstelling je ticket ter plekke kopen. Vermeld bij je reservering dat je wil genieten van het kansentarief.

Waar kan ik terecht met mijn UiTPAS?

Met je UiTPAS kan je bij alle UiTPASpartners terecht.

Hoe kan ik punten sparen & omruilen?

Wanneer je een activiteit bij een van onze partners bijwoont, kan je een punt sparen. Dit doe je door je UiTPAS aan een Check in Device (zuiltje) te scannen of af te geven aan de baliemedewerker. Wanneer je voldoende punten gespaard hebt, kan je deze omruilen tegen leuke voordelen. Het omruilen gebeurt altijd bij de partner die het voordeel aanbiedt.

Ik ben mijn UiTPAS verloren. Wat nu?

Ga met je identiteitskaart langs bij één van de verkooppunten en meld dat je jouw UiTPAS verloren bent. Hier kan je een nieuwe kaart aanmaken voor € 2. We linken je bestaande account dan aan je nieuwe kaart, zodat je jouw gespaarde punten niet kwijt bent. De verloren kaart wordt gedeactiveerd.

Mijn organisatie of vereniging wil graag partner worden van UiTPAS. Wat moeten we doen?

Jullie stappen mee in het UiTPASverhaal. Fijn! Stuur een mailtje naar uitpas@leuven.be met een beknopte uitleg over je organisatie of vereniging en hoe hoe jullie de implementatie van de UiTPAS binnen jullie werking zien. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.