Activiteit met UiTPAS

Veertig koren, meer dan duizend zangers en zeventien podia: dat zijn de ingrediënten van het gloednieuwe festival 'Leuven beKOORt'. Op zondag 18 september organiseren we samen met Kooruwel dit stemmige spektakel in de Leuvense benedenstad.

Tachtig concerten en verborgen parels
Na twee jaar gedwongen stilte hebben de geselecteerde amateurkoren uit Leuven, Vlaams-Brabant, Vlaanderen, Wallonië en Nederland de stemmen weer opgewarmd.

Tijdens 'Leuven beKOORt' krijg je als bezoeker de keuze tussen heel diverse stijlen en klanken: van gospel-, kinder- en popkoren tot klassieke mannen- en vrouwenkoren. Tussen 14 en 17 uur geeft elk koor twee concerten van 25 minuten op twee verschillende podia in de Leuvense binnenstad.

De zeventien podia liggen op wandelafstand van elkaar, tussen de instapplaatsen Velodroom en Damiaanplein.
Je kan daarbij ook enkele verborgen parels in de stad ontdekken, zoals de Damiaancrypte in de Sint-Antoniuskapel, de kapel van het Hollands College of de tuinen van het Iers College en van woonzorgcentrum Dijlehof.

Tussendoor kan je uiteraard ook even verpozen met een drankje en een hapje.

Feestelijk slotmoment
Als slotmoment verzamelen alle koren om 17.30 uur op de Velodroom. Daar zingen ze samen een nieuwe compositie van Pieter Nevejans, de dirigent van Kooruwel.
Check alle informatie op de festivalpagina's

Waar verschillende locaties
wordt later bekendgemaakt
Leuven
Wanneer
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/leuven-bekoort

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.