4x sportplekken in open lucht

De openbare ruimte in de stad wordt steeds sportiever. Op heel wat plekken kan je gratis sporten. Wij hebben er alvast 4 voor je geselecteerd. Sportkleren aan en uitgerukt!

Door
Tom Stroobants
24 oktober 2022

1. Stevige work-out aan de bar

Dé nieuwe hype in Leuven is misschien wel calisthenics. Je hebt er een ‘barpark’ voor nodig, en sinds kort staat er zo eentje achter Sportoase op de Philipssite. Bij calisthenics gebruik je je eigen lichaam als weerstand. Je focust op het verwerven van vaardigheden. Dus niet op het esthetische, zoals in fitnesscentra, waar je echt werkt aan je lichaam. Het ‘park’ is altijd toegankelijk en er hangt een infopaneel waarop vijf oefeningen uitgelegd staan, een per spiergroep. Bovendien vind je aan het barpark ook een van de 18 IPitup-beweegbanken die Leuven rijk is.

2. Sporten in het bos

Wie graag sport in het groen kan in Heverleebos de vernieuwde fit-o-meter uitproberen. Het parcours telt acht oefenstations. Je hebt de keuze uit drie niveaus: beginner (groen), goede basisconditie (blauw) of gevorderde sporter (rood). Als je het hele parcours aflegt, heb je een leuke, afwisselende training die cardio en kracht combineert. Je kan de fit-o-meter zowel individueel als in groep gebruiken.

3. Fitnessen in de buitenlucht

Hou je van fitness? Maar sport je tegelijkertijd graag in de buitenlucht? Dan is Open Gym een topalternatief! Open Gym is een openbaar sportpark, gelegen onder het viaduct van de E314 in Wilsele, waar je 24/24 en 7/7 gratis kan krachttrainen en klimmen. De constructies zijn zoveel mogelijk opgebouwd met gerecycleerd en hergebruikt materiaal en werden ontworpen en gebouwd door Leuvense sporters.

4. Ontdek de stad al sportend

Doorheen het stadscentrum staan 12 borden met in totaal 20 gevarieerde oefeningen verspreid, waarbij zowel lenigheid, coördinatie, kracht als evenwicht aan bod komen. Niet alleen ben je sportief bezig, je leert de stad de stad ook eens op een andere manier kennen. De locaties vind je op dit plan.

Categorieën
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.