Naar agenda

Wecken met Moeke Marleen

  • Cursus met open sessies

Praktisch

Waar

De Druïde
Jan Van Avondtstraat 25
3012 Wilsele (Leuven)

Wanneer
tot
Prijs

€ 65

Reservatie
Beschrijving

Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in, we gaan leren inmaken en wecken!

Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet je niet goed hoe...

Trek je keukenschort aan want we trekken samen de keuken in, we gaan leren inmaken en wecken!

Heb je een moestuin en wil je het hele jaar door van je eigen, verse, zelfgekweekte groentjes genieten? Heb je een massa weckpotten of draaidekselpotten staan, maar weet je niet goed hoe je nu juist aan dat “wecken” of “steriliseren” moet beginnen? Heb je voedselallergieën in het gezin en moet je daarom altijd van verse ingrediënten beginnen koken i.p.v. eens een snelle maaltijd te kunnen meebrengen van een traiteur of de supermarkt? Heb je wisselende shiften en kinderen die allerhande hobby’s hebben waar ze op tijd naartoe moeten en is snel eten op tafel toveren van het grootste belang? Dan is deze workshop iets voor jou!

Ik leer je hoe je die met veel liefde en zorg gekweekte groenten tot lekkere, voedzame maaltijden verwerkt en hoe je ze correct kan bewaren. Je grootmoeder zal het graag horen want “Wecken is Hip”! Ik leg je graag uit wat het weckproces juist inhoudt, hoe je van start gaat en wat de belangrijkste “do’s & don’ts” zijn. In deze workshop wecken we een smeuïge passata.

Daarnaast toon ik voorbeelden van eenvoudige, geweckte ingrediënten, zoals bv. patatjes, worteltjes, boontjes,… voor een snelle portie gebakken patatjes bij de lunch of gebraden kip; of een snelle “wortelstoemp”. Een geweldig plan B wanneer je eetplanning in het honderd loopt of om het eens een avond wat gemakkelijker te hebben in de keuken!

En verder geef ik nog enkele voorbeelden van gerechtjes die ingemaakt kunnen worden. Bij het inmaken ligt de focus op zuur, zoet of olie voor de bewaring van je ingrediënten. 

Je gaat terug naar huis met een pot geweckte passata, een draaidekselpotje ingemaakte groenten of een chutney en een handleiding “Wecken & inmaken”.

Wat breng je zelf mee? Een keukenschort, snijplank en -mesje en 1 weckpot met rubber & klem van 0.5L (max. 0.75L)  (of een grote draaidekselpot). Zorg dat je pot sowieso al grondig is proper gemaakt!

Voor de overige ingrediënten en draaidekselpotjes wordt gezorgd! 

More info
https://www.dedruïde.com
Organisator

Andere activiteiten van deze organisator

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.