Ken je deze 5 verborgen speelterreinen al?

Wist je dat Leuven meer dan 100 speelterreinen heeft? Deze vijf kende je misschien nog niet, maar daar brengen we verandering in!

Door
Lien Van der Steen
13 oktober 2022

Tuin De Walque

Je loopt de ingang van Tuin De Walque zo voorbij. Dit speelterrein is helemaal omgeven door de huizen er rond en heeft een klein straatje als ingang. Wees niet bang de volgende keer dat je er langsloopt en ga binnen deze verborgen tuin een kijkje nemen.

De ingang bevindt zich ter hoogte van de Arnould Nobelstraat 11.

Park Michotte

Eenmaal je hier de eerste keer bent geweest, vraag je je af waarom je deze plek nog niet eerder kende. Park Michotte heeft alles om op avontuur te gaan in je eigen buurt. Een diep dal? Check. Een coole glijbaan? Check. Plekjes om verstoppertje te spelen? Check check en nog eens check!

Dit speelterrein heeft meerdere ingangen. Je kan er in langs de Platte Lostraat of langs de Tiensesteenweg.

Groefplein

Kleuren troef hier op het Groefplein! De vernieuwde speeltoestellen en de ondergrond kregen een kleurrijke tint waar je helemaal vrolijk van wordt. Er is een nieuwe zandbak speciaal voor de allerjongsten voorzien en er werd gebruik gemaakt van het hoogteverschil op het speelterrein. Klimmen en klauteren, relaxen op de trapjes, sporten aan de calisthenenics of van de glijbaan roetsjen, het kan allemaal hier!

De ingangen bevinden zich op het Groefplein.

Toverberg

Hekserije of tovenarij? Dat vind je hier niet meteen terug maar avontuurlijke spelprikkels des te meer! Je gaat hier op stap met dino's (ja, zoek de dinosporen!) en waant je in een heus natuurpark. Boomstronken, wilgenhutten, een grote schommel, klim- en klautertoestellen, ... je vindt hier werkelijk alles. Uitproberen is een must.

De ingangen bevinden zich langs de Toverberg.

Genadedal

Kessel-Lo een uithoek? Neen toch? Maar zo lijkt het haast wel want dit nieuwe speelterrein is nog een goed verborgen pareltje. Kom je uitleven op de meerdere glijbanen en schommels, balanceer over een hoge gracht, speel in de wilgenhut of speel een spelletje voetbal. Dit speelterrein is dankzij de kleinere glijbanen en "zandbak" ook geschikt voor de allerjongsten.

Je vindt dit speelterrein langs het Kesselveld. Parkeren is bovendien mogelijk maar met de fiets heeft altijd de voorkeur.

Categorie├źn
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.