Met UiT in april zit je geen moment stil

In april is het traditioneel druk in Leuven. De vrijetijdskalender zit tsjokvol film, concerten, theater, literatuur en heel veel erfgoedactiviteiten. UiT in Leuven gidst je door de agenda met deze niet-te-missen toptips.

Door
UiT in Leuven
21 maart 2024

TIP 1: Op de barricades voor het klimaat: Warm Alarm!

Van donderdag 18 tot zondag 21 april springt 30CC nog meer in de bres voor het klimaat. Neem deel aan de briefschrijfactie, bezoek de plantenpop-up. Deel je pijn, frustratie en zorgen in de Climate Confession Booth en zet je lippen aan heerlijk kopje duurzame koffie!

TIP 2: Naar de markt

tot vr 26 april | Maand van de (vrijdag)markt

Heel de maand april lang is het maand van de markt. Op de Leuvense vrijdagmarkt kan je meedoen aan wedstrijden, is er kinderanimatie, geniet je van lekkere versnaperingen en muzikale acts.

TIP 3: Bezoekje aan M

Ook in M staat er weer heel wat op de planning, bijvoorbeeld de net geopende tentoonstelling ‘Alias’, over fictieve kunstenaars. Zonder meer een ommetje waard!

TIP 3: Voor groene vingers

Jeuken jouw groene vingers al? Krijg een rondleiding in de leerpluktuin. Of loop eens langs in de vele mooie tuinen van Leuven.

TIP 4: Naar de cinema

di 9 april | Cinema Poussette: met je baby naar de cinema

Met je baby op de arm genieten van een leuke film, dat is Cinema Poussette in Cinema ZED. Op het scherm: Drive-Away Dolls

za 20 april | Harry Potter Night: quiz & movie

Potterheads opgelet! Wie is de hevigste Potterfan van Leuven en omstreken? Quiz mee in Kinepolis, met goodiebag, snacks & drinks voor elke deelnemer.

Tip 5: Druk in Leuven

Druk in Leuven is hét festival voor boekenliefhebbers – ontmoet je favoriete auteur, ontdek een heerlijk nieuw boek en doe mee aan de leuke workshops.

Het volledige programma vind je online op www.drukinleuven.be.

Tip 6: Dansen door de straten

Neem dat gerust letterlijk en sluit aan bij dit heerlijk wandelparcours door de stad met dansende gidsen: DANS door LEuVEN van choreografe Jennifer Regidor.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.